Opdracht in de praktijk: Minkema College in Woerden.

Gisteren was ik op pad voor een opdracht van BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht. Doel was het fotograferen van het nieuwe gebouw voor Havo/VWO van het Minkema College in Woerden. Het gebouw is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten.

De gevel van het gebouw heeft opvallend metselwerk. Een groot golvend patroon is aan gebracht in alle gevels, met uitstekende bakstenen. Het hart van het gebouw is de aula en boven de aula zijn 3 gymzalen gesitueerd. Links en rechts van dit blok is er een grote vide (een groene en een gele), die de vier verdiepingen met trappen met elkaar verbindt. Langs de voor en de achtergevel bevinden zich alle leslokalen van de school, die ruim 1300 leerlingen heeft.

Er is veel aandacht besteedt aan het leefklimaat en de duurzaamheid van het gebouw. Een WKO-installatie is nog niet aangelegd vanwege problemen bij de aanbesteding. Het gebruikte hout in de trappen en deuren geeft het interieur een warm accent. Verder is er gebruik gemaakt van frisse kleuren als geel, groen en roze. Een gebouw waar de leerlingen met veel plezier kunnen leren!

Als je nog naar school ging, zou jij hier les willen hebben? Klik op Comments onder dit artikel en geef jouw mening!

Hartelijke groet
John

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw volgers, door met je muiscursor naar “Deel dit” onder dit artikel te gaan en dan op de Tweet, Vind ik Leuk, of Google+ knop te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk dit kunnen lezen.

 1. istillwonderallthetime heeft dit van your-internet gereblogd en hier aan toegevoegd:
  OMG IT LOOKS AWESOME :D
 2. your-internet heeft dit van iekeby gereblogd en hier aan toegevoegd:
  johnverbruggenfotografie: Opdracht in de praktijk: Minkema College in Woerden. Gisteren was ik op pad voor een opdracht...
 3. theawfullone heeft dit van iekeby gereblogd en hier aan toegevoegd:
  THIS IS MY SCHOOL GUYS HOLY SHIT WOW Woohoo its my school 2
 4. iekeby heeft dit van johnverbruggenfotografie gereblogd en hier aan toegevoegd:
  THIS IS MY SCHOOL GUYS HOLY SHIT WOW
 5. johnverbruggenfotografie heeft dit geplaatst

Blogopmerkingen mogelijk gemaakt door Disqus

 Posts I Liked on Tumblr